marți, 20 ianuarie 2015

Laptele si produsele lactate, pericol pentru sanatate?



Dr. Cristina Chiper
Studiul China” – celebra carte scrisa de biochimistul american T. Colin Campbell – prezinta concluziile celui mai mare studiu medical realizat vreodata, ce relationeaza direct stilul alimentar cu starea de sanatate umana.
Studiile realizate de guvernul chinez (pe o populatie de aproximativ 80 milioane de oameni din China) pun in vedere cateva rezultate pe cat de interesante, pe atat de controversate:
·         Laptele si produsele lactate favorizeaza dezvoltarea cancerului din cauza cazeinei, proteina de baza a acestora. Aceasta hraneste celulele canceroase si le dezvolta fara oprire.
·         Dieta bogata in produse de origine animala (carne, oua, lactate) determina aparitia bolilor degenerative. La polul opus, o dieta vegetariana te ajuta sa te mentii sanatos pana la varste inaintate. Astfel, in acele zone din China in care se consuma preponderent carne si lactate, barbatii au un risc de 435 ori mai mare de a se imbolnavi de cancer esofagian, iar femeile un risc sporit de a face cancer mamar.
·         Lactatele produc schimbari hormonale importante in organism, femeile confruntandu-se cu o marire a cantitatii de estrogen din corp, ceea ce poate duce la cancere mamare.
·         Laptele de vaca este toxic pentru organismul uman datorita aflatoxinei, ce nu poate fi procesata de catre acesta.
·         Lactatele  nu doar ca nu protejeaza impotriva osteoporozei, ci sunt principalele alimente care o determina, deoarece produc eliminari de calciu din corp. Produsele animale in general produc o acidifiere a sangelui, pe care organismul o neutralizeaza extragand calciu din oase, care va converti acidul in baza. Pentru a putea fi sanatosi si functiona in parametri optimi, mediul nostru intern trebuie sa fie bazic, iar corpul nostru recurge la toate modalitatile posibile pentru a-l mentine astfel.
·         Laptele contine lactoza, pe care sistemul digestiv uman o digera foarte greu, uneori chiar nereusind sa o digere si asta din cauza lipsei enzimelor speciale de care dispun doar puii de animale.
De altfel, suntem singura specie de pe Terra care consuma laptele altei specii, in mod natural echipamentul enzimatic al bebelusilor le permite acestora sa se hraneasca cu laptele mamei lor, dupa care Natura opreste formarea enzimelor odata ce copilul creste, semn ca acesta nu mai are nevoie de lapte pentru a se dezvolta. Ceea ce ajuta copilul sa creasca in primele sale luni de viata determina degenerare, boala si imbatranire prematura la adult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu